Zo verkoop je snel je boot

Er staan enorm veel boten te koop, dit kan via makelaars of particuliere advertenties. Maar stressen is vooral niet nodig. Als je je boot wilt verkopen is een goede aanpak essentieel. Hieronder vind je tips zodat je je boot zo snel mogelijk verkocht krijgt.

Zorg dat je je boot goed onderhoudt

Iets wat heel erg belangrijk is, is dat je boot goed onderhouden is. Een boot met achterstallig onderhoud is bijna onverkoopbaar. Het lijkt een klusje dat niet zo leuk is en op korte termijn onbelangrijk maar uiteindelijk is het wel heel belangrijk om je boot goed te onderhouden. Een boot die in goede staat van onderhoud is namelijk veel aantrekkelijker. Vaak als mensen opzoek zijn naar een boot zoeken ze een boot waar ze gelijk mee kunnen varen niet een waar ze nog heel veel aan moeten opknappen.

Een realistische vraagprijs

Een vraagprijs die net iets lager is dan die van vergelijkbare boten is altijd heel aantrekkelijk voor kopers. Hierdoor is waarschijnlijk het resultaat dat de boot sneller verkocht wordt. Hou hierbij in gedachten dat na een halfjaar adverteren je uiteindelijk de vraagprijs ook laat zakken. Daarnaast blijven de kosten voor onderhoud, de verzekeringen en de ligplaats ook gewoon doorgaan. Tenslotte ben je nog steeds zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van je boot. Je kunt dus het beste net iets onder de vraagprijs zitten hier bespaar je uiteindelijk kosten mee.

Maak goede foto’s

Iets wat onbelangrijk klink maar eigenlijk heel belangrijk is zijn goede foto’s. Het maken van goede foto’s kost wel wat moeite maar hoeft niet per se veel geld te kosten. Je kunt bijvoorbeeld zelf een interieurfoto met groothoek instelling maken door de digitale camera op een handdoek in de verste hoek van de kajuit in een kastje te leggen en op zelfontspanner te drukken. Hierdoor lijkt de ruimte gelijk groter.  

Behandel je boot goed

Het is heel belangrijk om je boot goed te behandelen. Sommige eigenaren laten hun boot achter aan de verkoopsteiger van de jacht makelaar, met hierop nog sporen van vanalles en nog wat. Dit is natuurlijk niet de bedoeling je boot moet er goed, schoon en representatief uitzien

Adverteren

Adverteren is ook heel erg belangrijk voor de verkoop van je boot. Veel mensen denken gelijk aan adverteren op internet omdat deze dan direct vindbaar is. Maar het is juist ook heel verstandig om op papier te adverteren. Door de juiste koptekst voor de advertentie te gebruiken kan dit al veel verschil maken voor de verkoop van je boot.