Motorenrevisie

Wanneer u regelmatig gebruik maakt van uw boot, schip of jacht voor zowel recreatief als zakelijk gebruik is het belangrijk om de motoren van uw vaartuig goed te verzorgen. Daarom wordt aangeraden om tijdig uw motoren te reviseren of te laten reviseren. Wanneer u zelf veel verstand heeft van motoren, kunt u uw motoren zelf reviseren. Over het algemeen wordt er vaak voor een expert gekozen om de motoren te reviseren. Met een goede motorenrevisie kunt u namelijk de levensduur van uw motoren aanzienlijk verlengen.motorenrevisie
Bij een motorenrevisie worden uw motoren geheel uit elkaar gehaald, waarbij ze zorgvuldig worden geïnspecteerd op eventuele defecten. Alle onderdelen worden gereinigd en vervangen waar het nodig is. Wilt u uw motoren door een specialist laten reviseren, let dan op de volgende punten:
Zorg ervoor dat u een specialist inhuurt die kwaliteit en deskundigheid kan bieden. Wanneer u bijvoorbeeld scheepsmotoren van Caterpillar heeft, kunnen experts van Pon-Cat u daarbij perfect helpen. Zij werken namelijk dagelijks met motoren van Caterpillar en hun expertise is daarom erg groot. Daarnaast hebben zij ook beschikking over onderdelen waar u bij een andere monteur waarschijnlijk langer op zal moeten wachten.
Probeer voordat uw motoren worden gereviseerd een prijs af te spreken, zodat u niet met onvoorziene kosten wordt geconfronteerd.
Ook is het belangrijk om een tijdsbestek af te spreken, waarin de revisie wordt afgehandeld. Wanneer u uw schip dagelijks voor werk gebruikt zoals bijvoorbeeld in de visserij, is het vervelend als u uw schip meer dagen kwijt bent dan u verwacht. Hierbij is het dus ook mogelijk om een prijscompensatie af te spreken, wanneer de motorenrevisie niet binnen de afgesproken tijd kan worden uitgevoerd.