Het Maritiem Museum Rotterdam

De maritieme wereld, ofwel de scheepsvaart, heeft veel invloed op ons dagelijks leven. In het Maritiem Museum in Rotterdam kun je mee reizen door het heden en het verleden van de marimieme wereld.

Je hebt hier de mogelijkheid om te luisteren naar verhalen van ontdekkingsreizigers, zeemannen, havenarbeiders en natuurlijk de reizigers. Niet alleen voor de verhalen ben je in dit museum aan het juiste adres, je kunt hier ook belangrijke stukken bekijken, stukken zoals het oudste scheepsmodel van Europa of de zeekaarten van een meestercartograaf.

Het museum is te vinden in de grootste museumhaven van Nederland.

 

De stad Rotterdam

Als je dan toch in Rotterdam bent kun je er net zo goed nog even de stad in gaan. Rotterdam is een belangrijke stad voor architecten, de stad telt ontzettend veel bijzondere gebouwen. Je kunt dus een route lopen om deze bijzondere creaties te bekijken, maar je kunt ook gewoon het centrum in gaan om lekker te gaan winkelen. Parkeren in Rotterdam is geen probleem, de winkels zijn 7 dagen per week open en je vindt er zowel grote, bekende winkels als leuke boetiekjes. Rotterdam is sinds dit jaar ook de Markthal rijker. De markthal is een initiatief waar een grote hal dienst doet als overdekt foodwahala.